Interview Derijck: "Carrièrekeuzes draaien goed uit"

Derijck: "Carrièrekeuzes draaien goed uit"
Foto: © SC

Hij stond er nog wat onwennig bij gisteren na de match tegen de VS, kersvers Rode Duivel Timothy Derijck. Toch was hij meer dan blij dat zijn carrière ineens zo'n vaart neemt.

Het was er aan te zien dat hij in extremis opgeroepen was. Er was immers nog geen teamkostuum op maat gemaakt voor de PSV-verdediger. Hij viel dan ook wat uit de toon in jeans en trainingsvest. "Ongelooflijk leuk om dit mee te maken", lachte Derijck. "Spijt dat ik niet speelde? Natuurlijk niet, het was gewoon fijn om er bij te zijn en weten dat de bondscoach aan mij denkt. Ik ben absoluut niet met het gevoel gekomen dat ik zou spelen."

De verdediger maakte deze zomer de overstap van het bescheiden ADO Den Haag naar topclub PSV. "Ik heb een hele bewuste carrièrekeus gemaakt en dat draait goed uit. Ook toen ik bij ADO ging spelen omdat ik bij Feyenoord geen kans kreeg. Zo heb ik me weer opgewerkt en een kans bij PSV gekregen. Op dit moment kan het niet beter allemaal. Ik heb ook al complimenten gekregen van trainer Fred Rutten. Die zei dat ik een hoog niveau haal. Dat doet wel deugd."

Driedubbele bezetting
Bij de Rode Duivels lijkt hij echter met serieuze concurrentie af te rekenen te hebben. Het voorbeeld van Alderweireld, Vertonghen, Lombaerts en Vermaelen die af en toe op de flank moeten depaneren als centrale verdediger schrikt hem echter niet af. "Ik weet dat het centraal echt drummen is. De plaatsen zijn driedubbel of meer bezet. Daar denk ik echter niet aan. Ik wil gewoon mijn best doen."

Een complete vreemde was hij immers ook niet. "Ik kende al heel wat van de jongens. Met Kompany en Fellaini heb ik bijvoorbeeld nog samengespeeld bij de jeugd. Ik ben heel goed opgevangen en met Dries (Mertens, nvdr.) heb ik ook de ideale gids."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties