Nieuw YB SK Beveren wint eerste thuismatch

Melissa Maes
| 6 reacties
Nieuw YB SK Beveren wint eerste thuismatch
Foto: © SC

Zondagnamiddag speelde de nieuw opgerichte club Yellow Blue SK Beveren zijn eerste thuismatch, weliswaar op het terrein van SK Sint-Niklaas. Voor het duel tegen VK Tielrode was een bijzonder grote opkomst.

YB Beveren won de wedstrijd met 1-0 via een doelpunt van Margino De Kerf, met zijn 43 de ouderdomsdeken van Yellow Blue. Daarna ging het feest verder in de cafetaria waar Gilbert De Nockere zowat alle gloriehits van SK Beveren zong, begeleid door de supporters als het meest enthousiaste koor dat mogelijk is.

Dan kwam het grote moment met de voorstelling van het nieuwe clublied dat De Nockere speciaal voor Eskabee had gecomponeerd en waarvoor zijn kleinzoon Pieter, amper zestien, een passende tekst schreef. De knappe coördinatie van muziek en tekst gaf als resultaat een schitterende meezinger.

Komende zaterdag staat de absolute topper op het programma in en tegen KSK Kallo B, een deelgemeente van Beveren. Daar waar het nieuwe KSK Beveren (voorlopig) verbod kreeg om te spelen in competitieverband.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (4A)

Nieuwste reacties