Club maakt snel komaf met Slovenen

Fabian Morren
| 116 reacties

Club Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van de groepsfase in de Europa League met sprekend gemak gewonnen. De ploeg van Adrie Koster verdeelde en heerste tegen het Sloveense Maribor.

Club Brugge kende een blitzstart. De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen en dat resulteerde na welgeteld zes minuten al in een doelpunt. Dirar bereikte Vadis, die zijn man uitschakelde en vervolgens keurig binnentrapte. Maribor mag in de voorrondes van de Champions League dan wel Glasgow Rangers uitgeschakeld hebben, in het Jan Breydelstadion kregen de Slovenen in de eerste helft geen poot aan de grond.

Maribor kwam nochtans met veel ambitie afgezakt naar Brugge, maar blauw-zwart was veel te sterk. De bezoekers mochten nog van geluk spreken dat het vizier van Joseph Akpala de hele avond niet op scherp stond. Dat was bij Dirar wel even anders. De Marokkaanse international zorgde in twee tijden voor de oververdiende 2-0.

Akpala blijft missen
De comfortabele voorsprong deed Club na rust iets te veel achterover leunen. De amusementswaarde ging drastisch omlaag en Maribor mocht zowaar oprukken. In het slotkwartier werden de Bruggelingen weer wakker. Met name opnieuw Akpala kreeg nog twee uitstekende kansen om een derde binnen te prikken. Een uitstekende doelman Handanovic en een iets mindere dag hielden de spits echter van een doelpunt. Overigens was Akpala kort voor affluiten nog onrechtstreeks verantwoordelijk voor een Sloveense rode kaart. Rajcevic tacklede de lange aanvaller langs achteren en mocht meteen gaan douchen.