Rapide Lebbeke en Opstal houden de nul op het bord

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke en Opstal houden de nul op het bord
Foto: © SC

Na een derby waarin het aantal onzuivere passen niet te tellen was kregen de nummers 2 en 4 van vorig seizoen elk toch nog een punt. Of Rapide en Opstal daarmee iets opschieten zal de toekomst moeten uitwijzen.

Beide ploegen kampen nogal met blessurelast en dus werd er voorzichtig gestart met weinig doelgevaar tot gevolg. Een schot van Soufiane Zahriou uit de 2de lijn ging nipt naast, terwijl Dean Meert onvoldoende kracht kon zetten op een kopkans na een voorzet van Charifi Chakib (12’). Overhaasting en onzuiver voetbal waren troef. Toch kregen de bezoekers een open doelkans maar de volkomen vrijstaande Pieter-Jan Haegeman liet de bal van de voet springen (26’). Een schot van Peter De Pauw vloog een metertje naast (33’). Toen Maarten Cooreman het leder in het pak stuurde klom Michael Mannaerts voor de grijparmen van Sander De Batselier en kopte over de bezoekende goalie maar ook over de lat (36’).

Rapide kwam het beste uit de kleedkamers en Diederik Van Driessche kopte een voorzet van Mannaerts naast (47’). Even later kon De Batselier een knal van Zahriou met de vuist uit de baan halen. Mannaerts pegelde de rebound op de dwarsligger (49’). De thuisploeg bleef zoeken naar de openingstreffer en De Batselier ging goed plat op een te zacht schot van Lendert Putteman (56’). Opstal reageerde maar Tim Van der Elst kopte een vrije trap van dichtbij in de verkeerde richting (67’). Aan de overzijde vlamde Cooreman een afvallende bal centimeters naast de paal (69’). Kort voor affluiten had De Batselier een schitterende parade nodig bij een vrijschop van Putteman (88’).

Volgende zaterdag trekt Rapide naar Kemzeke. Opstal is zondag gastheer voor Bambrugge.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, J. Scheerlinckx, De Visscher, Verhaegen, Wauters, D. Van Driessche, Putteman, De Pauw, Zahriou, Mannaerts, Cooreman (72’ Vierbergen)

Eendracht Opstal: De Batselier, Van Der Elst, Deleau, De Maeyer, S. Munaron (85’ Aeti), Mertens (58’ Van Baeveghem), Charifi, Haegeman, Meert, Harnie, Van Hoomissen

Doelpunten:geen

Kaarten: geel:10’ Mertens; 17’ Putteman; 21’ Deleau; 72’ Wauters. Rood: 86’ Charifi (2x geel)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties