Jacobs: "Vooral buitenwereld is bezig met kapiteinsband"

Fabian Morren
| 13 reacties
Jacobs: "Vooral buitenwereld is bezig met kapiteinsband"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelt straks bij Lokomotiv Moskou. Wellicht is het Russische team het sterkste elftal in groep L van de Europa League. "Met een punt op verplaatsing sta je al heel ver."

Jacobs sluit niet uit dat Anderlecht straks tevreden is met een punt. "Als ploeg probeer je altijd - zowel uit als thuis - de drie punten te pakken. Maar het is een feit dat je in een mini-kampioenschap als de EL weet dat je mits winst in de drie thuismatchen en een punt op verplaatsing al heel ver staat ..."

Anderlecht is wel vrij goed op dreef. "Vertrouwen hebben we inderdaad", weet de trainer op de clubwebsite. "En dat is positief, het is altijd beter zo dan dat je je twijfels in zo’n wedstrijd moet wegspelen. Maar goed, als je het parcours van onze tegenstander bekijkt, dan denk ik te mogen zeggen dat ze starten met minstens evenveel vertrouwen als wij." 

De laatste dagen was er veel heisa rond de kapiteinsband. "Vooral de buitenwereld is daarmee bezig, niet de spelersgroep. Wie de kapiteinsband draagt, maakt ook niet veel uit voor de manier van spelen. Kijk maar naar Lucas Biglia, de Argentijn was afgelopen zondag geen kapitein en toch was hij nog nooit zo aanwezig tijdens een match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties