Pro League vergadert vandaag over hervormingsplan

Pro League vergadert vandaag over hervormingsplan
Foto: © SC

Het kan vandaag wel eens een belangrijke dag worden voor het Belgische voetbal. De Pro League vergadert immers over het ambitieuze hervormingsplan dat Club Brugge op tafel legde.

Club Brugge wil het Belgische voetbal grondig professionaliseren, te beginnen bij de Pro League. Vandaag worden alle beslissingen met betrekking tot de competitie genomen door de zestien eersteklassers. Als het nieuwe hervormingsplan doorgedrukt wordt, zou de macht bij vier onafhankelijke, professionele managers én een directeur terecht komen. Zo zouden beslissingen kunnen worden genomen in het algemeen belang, zonder dat individuele clubbelangen boven komen drijven.

Bovendien zouden de clubs ook een deel van hun commerciële rechten afstaan. Zo zou de Jupiler Pro League een aantal gemeenschappelijke sponsors kunnen aantrekken, naar het voorbeeld van de Champions League. Dat zou de eersteklassers moeten verzekeren van extra inkomsten.

Of het plan kans op slagen heeft, is nog niet duidelijk. Club Brugge zal wellicht een aantal kleinere clubs moeten overtuigen om het plan door te drukken. Hoe dan ook wordt een definitieve beslissing nog niet vandaag verwacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties