Interview Courtois: "Messi niet onklopbaar, maar wel verdomd goed"

Courtois: "Messi niet onklopbaar, maar wel verdomd goed"
Foto: © SC

Voor Thibaut Courtois was het de eerste keer dat hij bij de Rode Duivels komt sinds hij bij Atlético Madrid speelt. En daar keek hij zijn ogen toch wel al uit, want ondertussen staat er al een wedstrijd tegen Barcelona op zijn palmares.

En dat was geen lachertje, want Courtois kreeg in Camp Nou vijf goals rond de oren. Lionel Messi dolde soms met de verdediging en legde er drie achter de boomlange ex-Genkenaar. "Er was niet veel aan te doen hé", lachte Courtois. "Misschien zijn we met iets te veel respect van start gegaan. We waren te veel onder de indruk."

"Voor mezelf was het een jongensdroom. Spelen in Camp Nou tegen de beste ploeg van de wereld. Het gaat wel goed voor mij persoonlijk. Ik kan soms belangrijk zijn voor de ploeg en zelfs bepalend. Maar als ploeg hebben we wel onze start gemist, maar individueel heb ik bewezen dat ik het niveau aankan."

Terug naar de wedstrijd tegen Barça dan, want Courtois kwam dikwijls oog in oog te staan met wat velen de beste speler van het moment vinden. "Messi is niet onklopbaar, maar hij is verdomd goed", knikte Courtois. "Je ziet hem soms even uitrusten als de bal achteraan is, maar dan gaat hij die ineens ophalen en weet je dat er iets gaat gebeuren. Om hem af te stoppen moet je echt een fout gaan maken. En het probleem dan is dat hij een vrije trap krijgt."

Juiste keuze gemaakt
Romelu Lukaku en Thibaut Courtois zijn beiden eigendom van Chelsea. Terwijl de ene er voor koos om direct voor de Londense club te gaan spelen, koos Courtois voor een uitleenbeurt. "Dat moet ieder voor zich uitmaken. Romelu leert nog veel bij op training. Maar ik zag hoeveel progressie ik maakte door een volledig seizoen te spelen en wou dat doortrekken. En ik denk dat ik de juiste keuze maakte."

De Rode Duivels spelen tegen Kazachstan (alweer) de wedstrijd van de laatste kans. En dan moet er nog gerekend worden. "Maar wij moeten gewoon naar de wedstrijd tegen Kazachstan kijken. Die moeten we winnen en dan zien we wel hoe Turkije het gedaan heeft", besloot Courtois.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties