Daems na oefenpot: "Gent kan voor verrassing zorgen"

Melissa Maes
| 9 reacties

Vrijdagnamiddag zakte AA Gent af naar Eschweiler, net voorbij de Duitse grens. De Buffalo's verloren de oefenpot van de nummer drie in de Bundesliga, Borussia Mönchengladbach, maar dat was zeker geen schande. "De titelambities van AA Gent zijn terecht", zegt Daems na de match aan onze redactie.

AA Gent ging de rust in met een 2-0-achterstand. Toch wist blauw-wit ook enkele kansen af te dwingen. Na de pauze kwam de aansluitingstreffer van Elimane Coulibaly, maar de stand kwam niet meer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd maakte Otsu zijn tweede van de avond.

Bij Borussia Mönchengladbach speelde landgenoot Filip Daems mee. De kapitein van de voorlopige nummer drie in de Bundesliga zag dat de tegenstander kon voetballen. “In de eerste helft waren wij nog de betere ploeg, maar in de tweede helft kon AA Gent toch paar keer gevaarlijk zijn.”

De Buffalo's steken dit seizoen hun titelambities niet weg. “Zoals zij de tweede helft hebben gespeeld, denk ik wel dat die ambities terecht zijn. Waarschijnlijk ontbraken er nu enkele jongens, maar ik denk wel dat ze een goede groep hebben. Trond Solllied kan met zijn ploeg misschien voor een verrassing zorgen”, besluit Daems.

AA Gent: Boeckx (46' Padt), Rafinha, Melli, Arzo, Baric, Thijs, Smolders, Jørgensen, Brüls (85' Raman), Coulibaly, Soumahoro (46' Van Der Bruggen)

Doelpunten: 21' Brouwers (1-0), 42' Otsu (2-0), 79' Coulibaly (2-1), 84' Otsu (3-1)