Interview Kompany: "We hebben de finale die we wilden"

Fabian Morren
| 23 reacties
Kompany: "We hebben de finale die we wilden"
Foto: © SC

De Rode Duivels maken nog kans op het EK. Zelf wonnen de Belgen van Kazakhstan en Duitsland vervulde zijn plicht tegen Turkije. “We zijn aan iets bezig waar ik heel hard in geloof”, glundert de aanvoerder.

Vincent Kompany scoorde zelf één van de vier doelpunten tegen Kazakhstan en kijkt met veel vertrouwen uit naar het komende duel met Duitsland. “Deze ploeg kan voor een verrassing zorgen.”

Dit was het perfecte scenario voor de Belgen?

“Ja. Als je de situatie voor de wedstrijd bekijkt, dan had je het scenario niet beter kunnen uitschrijven. Dus dit is fantastisch. Wij hebben dinsdag de finale die we wilden. Eén wedstrijd van negentig minuten waarin we alles moeten geven.  Deze ploeg kan voor een verrassing kan zorgen. “

Er was veel wil bij de Belgen om deze missie tot een goed einde te brengen. Maar dinsdag wordt het een totaal andere tegenstander. Zal deze sterke prestatie invloed hebben op die van dinsdag?

“Ik weet dat niet. Ik denk niet dat dit invloed zal hebben op dinsdag. Het had ook slecht kunnen zijn tegen Kazakhstan, maar dan had het nog geen invloed gehad. Die wedstrijd van dinsdag is zo bijzonder. Het is één finale en meer niet. We weten precies wat we moeten doen. We moeten proberen te winnen. We kunnen er een thuiswedstrijd van maken.  De supporters zullen het zeker en vast veel meer willen dan de Duitse fans. Voor hen is het gewoon een galamatch.”

Wordt het voor jou de belangrijkste match die je al gespeeld hebt?

“Dit is zeker en vast het soort wedstrijden die je wil spelen in je carrière. We zijn aan iets bezig waar ik heel hard in geloof. Als we dinsdag dat op het veld al kunnen bewijzen, zou dat fantastisch zijn.”

Je haalde het al aan. De fans, de omstandigheden, alles zat goed…

(onderbreekt) “Kijk, één ding zal je ons nooit kunnen verwijten en dat is het feit dat we geen offensief voetbal brengen. We zijn altijd offensief geweest en hebben zaken laten zien die de afgelopen tien jaar minder te zien waren.  Dat kan je deze ploeg nooit kwalijk nemen.  Alleen zijn we soms niet efficiënt genoeg geweest.  Vroeger hadden we problemen met dit soort wedstrijden. Nu hadden we zelfs tien keer kunnen scoren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties