Voetbalanalist Van der Gijp spreekt over zijn zenuwinzinking

Jim Bogaert
| 10 reacties
Voetbalanalist Van der Gijp spreekt over zijn zenuwinzinking
Foto: © SC

René van der Gijp is bijna terug te zien op de Nederlandse televisie. De populaire voetbalanalist spreekt in Voetbal International over zijn plotse zenuwinzinking enkele weken geleden.

"Het was op een middag, nu vijf, zes weken geleden. Ik zat gewoon thuis op de bank. Toen begon het. Van de ene op de andere seconde, alsof er een schakelaar werd omgedraaid, was ik van de wereld. Ik ging eerst als een gek transpireren. Er kwam opeens een soort paniekerig gevoel over me. Ik begon hartkloppingen te krijgen", blikt de Nederlander terug op zijn instorting.

"Wat volgde was een periode waarin zowel de geestelijke problemen in rap tempo groter werden. Dwangmatig handelen, hyperventilatie en lichamelijke klachten als een drukkend gevoel op de borst en een droge mond waren de verschijnselen. Eten ging nauwelijks meer, drinken mondjesmaat."

Van der Gijp geeft in het interview met Voetbal International eerlijk toe dat hij door alle media-aandacht sterk veranderd was. "Mijn vriendin werd gebeld vanuit de gevangenis in Brugge. Wanneer ik weer terug was in het programma, want ze misten me in de bajes. Als je niet uitkijkt, ben je dan zó met jezelf in de weer dat je echt gaat denken dat René van der Gijp de belangrijkste persoon op aarde is."

Of hij snel weer zijn rentree maakt in het programma Voetbal International weet de analyticus nog niet. "Momenteel zit ik op tachtig, 85 procent. Maar als ik straks weer helemaal wedstrijdfit ben, weet ik zeker dat ik deze periode beschouw als een die me op den duur verder heeft geholpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties