Huntelaar over zijn leermeester Willy van der Kuylen

Jim Bogaert
| 0 reacties
Huntelaar over zijn leermeester Willy van der Kuylen
Foto: © SC

Het moet gezegd Klaas Jan Huntelaar steekt in de vorm van zijn leven. Met tien doelpunte is hij momenteel vice-topschutter in de Bundesliga. In het Algemeen Dagblad praat de Schalke-spits over zijn traptechniek.

“Wesley Sneijder had een leermeester in toenmalig Ajax-trainer Ronald Koeman", opent de Oranje-spits. Huntelaars leermeester was ene Willy van der Kuylen. Een jeugdtrainer bij PSV die ooit uren werkte aan Huntelaars traptechniek. “Van der Kuylen zei altijd: om in de verre hoek te scoren, moet je eigenlijk net iets buiten de paal richten of net iets naast de kruising. Voor de korte hoek, mik je in het midden van de ruimte tussen keeper en eerste paal. En altijd dóórtrappen als je uithaalt.”

“Ik ben het allemaal nooit meer vergeten. Zoals Van der Kuylen me ook een bepaalde rust bijbracht. Ik weet nu altijd al wat ik ga doen bij een kans. Echt, ik ram nooit zomaar blind op doel, zelfs niet in een periode van droogstand. En nog zo'n stelregel: een goede vrije trap neem je eigenlijk met je ogen. Als je focust op een punt, gaat er als vanzelf een stroompje van je ogen naar je benen”, spreekt Huntelaar in het Algemeen Dagblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties