Reactie Gillet: "Spijtig dat we nog niet zeker zijn van eerste plaats"

Gillet: "Spijtig dat we nog niet zeker zijn van eerste plaats"
Foto: © SC

Het wordt afgezaagd, maar Guillaume Gillet was opnieuw belangrijk voor Anderlecht tegen Sturm Graz. Hij scoorde het eerste doelpunt en krikt daarmee zijn doelpuntentotaal op naar negen in alle competities.

Johan Walckiers in Anderlecht

Manager Van Holsbeeck dichtte Gillet toe dat hij elk seizoen wel goed is voor een zevental doelpunten. Aan dit ritme gaat de Luikenaar echter eerder tegen de 20 eindigen. "Ik kan het zelf ook moeilijk geloven, maar momenteel verloopt alles op rolletjes voor mij. Ik scoor bijna elke match", lachte Gillet gisteren.

Anderlecht heeft zijn twaalf op twaalf en de kwalificatie beet. "Maar het is wel heel spijtig dat we daarmee nog niet zeker zijn van de eerste plaats. Normaal gezien is een ploeg die dit kan voorleggen wel al zeker van de toppositie, maar dat is nu niet het geval. Nu goed, wij mikken op een perfect parcours. Iedereen in Europa praat nu over ons. Nu moeten we het waarmaken."

Toch speelde Anderlecht zeker niet zijn beste match tegen Graz. "We hebben het ritme laten zakken na het eerste halfuur", knikte Gillet. "De manier waarop was misschien niet schitterend, maar we hebben wel gedaan wat we moesten. Tegen deze ploeg mocht dat echter niet gebeuren, want naar mijn gevoel ging het nog makkelijker dan in de heenmatch. Zij hadden bijna geen kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties