Keane verkiest Ierse formaliteit boven Amerikaanse finale

Tomas Taecke
| 11 reacties
Keane verkiest Ierse formaliteit boven Amerikaanse finale
Foto: © SC

Robbie Keane moet zijn Ierland vanavond als kapitein naar Euro 2012 loodsen. De 'overbodige' return tegen Estland is voor de aanvaller belangrijker dan de finale van de play-offs met LA Galaxy.

Robbie Keane moet vandaag met Ierland een 0-4-bonus weten te verzilveren op weg naar het EK in Polen en Oekraïne. Zijn coach bij LA Galaxy wilde de Ierse aanvoerder vroeger naar de States laten terugkeren om er de finale van de play-offs van de MLS af te werken in plaats van de schijnbaar onbelangrijke return tegen Estland te spelen.

"Het zou respectloos zijn om het Ierse kamp nu te verlaten", liet Keane optekenen in de aanloop van het tweede barrageduel. "De klus is nog niet geklaard, we moeten professioneel en zorgvuldig te werk gaan".

Met twee doelpunten (één vanop de stip) onderstreepte Robbie Keane vorige vrijdag andermaal zijn waarde voor het Ierse team. "Het is fantastisch om deze spelersgroep naar het EK te leiden. Ierland betekent enorm veel voor mij", aldus Keane. "Telkens ik het groene shirt aantrek, geef ik alles en ga ik tot het uiterste".

Bondscoach Trapattoni zal zijn team op drie plaatsen wijzigen ten opzichte van de heenwedstrijd in Tallinn. John O'Shea is opnieuw fit en vervangt de geblesseerde rechtsachter Stephen Kelly. Aiden McGeady en Jonathan Walters -die vrijdag ook scoorde- worden vervangen door Stephen Hunt en Kevin Doyle.

Sterkhouder Konstantin Vassiljev wil met Estland eervol uitgeschakeld worden in Dublin: "Iedereen wil goed voor de dag komen en op een mooie manier afscheid nemen van deze campagne. Of we nu al dan niet uitgeschakeld worden, we willen met een positieve noot eindigen", aldus de Estse middenvelder.

 

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

Ierland is favoriet. Een gokje op Estland daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Ierland de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 201 euro bij een gok van 150 euro, Estland levert u 1462 euro op.

Maak de derby Real Madrid - Barcelona live mee. Win dankzij voetbalkrant.com en BWIN een VIP-reis voor twee personen. Meer informatie vind je hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties