Koeman over aanstelling Van Gaal: "Het is een achterbakse streek"

Tomas Taecke
| 6 reacties
Koeman over aanstelling Van Gaal: "Het is een achterbakse streek"
Foto: © SC

Het is al een tijd onrustig in de Amsterdamse bestuurskamer. De trainers van de concurrenten van Ajax lieten zich vrijdag elk om beurt uit over de aanstelling van Louis Van Gaal als algemeen directeur.

Ronald Koeman en Louis Van Gaal zijn niet meteen de beste vrienden. In zijn Ajaxperiode had de huidige Feyenoord-coach het zelf vaak aan de stok met de nieuwe technische directeur, die destijds dezelfde functie bekleedde: "Het is een achterbakse streek", oordeelde Koeman over de aanstelling die buiten het medeweten van Johan Cruijff gebeurde. Op de Rotterdamse persconferentie koos de Feyenoord-coach duidelijk de kant van 'nummer 14', waarmee hij in Barcelona een lange periode samenwerkte.

Ook Gertjan Verbeek liet zich vrijdag uit over de Amsterdamse commotie: "Van Gaal houdt blijkbaar nog steeds van AZ", zei de huidige coach van de club uit Alkmaar. "Bij Ajax rommelt het altijd, die onrust is allesbehalve goed. Om te kunnen samenwerken is er vertrouwen nodig. Die mensen vertrouwen elkaar totaal niet", aldus de gewezen Heracles- en Feyenoord-coach .

Twente-trainer Co Adriaanse bedacht meteen een oplossing voor het conflict: "Ajax moet opgesplitst worden in Noord en Zuid. Geef Cruijff de Toekomst (jeugdcomplex van Ajax nvdr.) en Van Gaal de ArenA", aldus de coach van de Tukkers. "Eén keer per week overleg en het conflict is opgelost", zei Adriaanse die volgens VI op de persbabbel meer aandacht had voor de Amsterdamse crisis dan voor zijn eigen club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties