Belgische U20 boekt knap gelijkspel tegen Italië

Tomas Taecke
| 7 reacties

De Belgische Rode Duivels onder de 20 jaar behaalden in La Louvière een knap resultaat tegen Italië. Uitblinker Lukas Van Eenoo loodste België naar een 2-2-gelijkspel.

In een wedstrijd in het kader van de Challenge Trophy heeft België zijn Italiaanse tegenstander op een knap gelijkspel gehouden (2-2). Saglik en Van Eenoo tekenden de Belgische doelpunten aan.

Het toernooi is een vriendschappelijke competitie voor spelers die geboren zijn na 1 januari 1988, die nog niet zijn opgeroepen voor de nationale A-selectie. België vormt een groep met Italië, Rusland en Engeland.

Lukas Van Eenoo was veruit de gevaarlijkste man aan Belgische zijde. De Cercle-middenvelder opende op het kwartier de score. Even later werd zijn tweede doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Uitstel van executie, want Saglik krulde kort daarop een mooie vrijschop voorbij de bezoekende doelman.

Nog voor de rust kwam Italië terug in de wedstrijd. Vanop de stip tekende Degere de aansluitingstreffer aan. Kort na de koffie was alles te herdoen toen Italië langszij kwam. De Italianen waren veruit de sterkste ploeg in de tweede helft en onze Jonge Duivels mochten zich tevreden stellen met een puntendeling.