Europa League: Twente en Fulham strijden voor groepswinst

Tomas Taecke
| 0 reacties
Europa League: Twente en Fulham strijden voor groepswinst
Foto: © SC

Vanavond biedt zich het tweede deel wedstrijden van de vijfde speeldag in de Europa League aan. FC Twente kan zich mits winst tegen Fulham verzekeren van de groepswinst in poule K.

Groep D: Lazio en Vaslui bepalen onderling wie zich plaatst met Sporting

In groep D kan iedereen zich nog kwalificeren voor de volgende ronde. Lazio volgt samen met het Roemeense Vaslui op vier punten van de geplaatste leider Sporting en ontmoet de Roemeense tegenstander vanavond in een onderling duel.

Groep E: Dynamo Kiev flirt met uitschakeling

Dynamo doet er goed aan om uit bij groepsleider Stoke niet onderuit te gaan. In dat geval kan het uitgeschakeld zijn als ook Besiktas wint bij het zwakke broertje Maccabi Tel Aviv, dat slechts één punt sprokkelde.

Groep F: Winst betekent kwalificatie voor het geplaagde PSG

PSG kan na twee nederlagen in de Ligue 1 de crisis bezweren met de kwalificatie voor de volgende Europese ronde. Winst in Salzburg betekent de kwalificatie voor de hoofdstedelingen en Bilbao, dat thuis Slovan Bratislava ontvangt en zich eerder kwalificeerde voor de uitschakelingsfase.

Groep J: Schalke kan de klus in eigen huis klaren

Schalke heeft genoeg aan thuiswinst tegen Steaua Boekarest om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Als laatste in de groep Larnaca thuis wint van Maccabi Haifa behoudt het ook nog uitzicht op die uitschakelingsfase.

Groep K: Twente speelt galawedstrijd tegen Fulham

Twente kan zonder veel zorgen Bryan Ruiz uitwuiven wanneer Fulham over de vloer komt. De Tukkers zijn al zeker van de kwalificatie maar kunnen vanavond ook de groepswinst vastleggen. Wisla Krakow en Odense moeten winnen om uitzicht te behouden op Europees lentevoetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties