Koploper AZ krijgt er vijf om de oren

Tomas Taecke
| 25 reacties
Koploper AZ krijgt er vijf om de oren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leider AZ Alkmaar heeft zondagmiddag gezichtsverlies geleden in Friesland. Heerenveen won op verbluffende wijze met 5-1 van de koploper die dit seizoen voor het eerst zwaar door de mand is gevallen.

AZ werd meteen bij de keel gegrepen en kon de Friese belegering niet lang afweren. Op hoekschop van Ramon Zomer kopte Bas Dost op het kwartier de openingsgoal tegen de netten. De gelijkmaker van Altidore was prachtig, maar viel compleet uit de lucht. AZ putte wel moed uit de treffer want even later was Falkenburg dicht bij een tweede goal voor de bezoekers.

Heerenveen, met Sven Kums en Brian Vandenbussche in de basiself, was niet onder de indruk. Op het halfuur bracht Van La Parra de Friezen opnieuw op voorsprong (2-1). Vlak na de pauze kreeg AZ-coach Gertjan Verbeek tegen zijn ex-ploeg een nieuwe opdoffer te verduren. Djuricic legde de wedstrijd net na de koffie in een beslissende plooi. Alle bezoekende hoop werd vier minuten later helemaal de kop ingedrukt door een vierde goal van Heerenveen dankzij Ramon Zomer (4-1).

In de slotfase maakte flankspeler Narsingh het feest compleet (5-1). Heerenveen is nu twaalf duels ongeslagen in eigen huis en rukt ondertussen op naar de zesde plaats in het klassement. AZ is nog steeds leider maar verliet het Abe Lenstra-stadion zondag met het schaamrood op de wangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties