Analyse Genkse defensie legt beter rapport voor

Fabian Morren
| 10 reacties
Genkse defensie legt beter rapport voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De defensie van Racing Genk is één van de grote pijnpunten dit seizoen. Mede door blessures is verdediging van de Limburgers fel verzwakt. Tegen Leverkusen kon trainer Mario Been wel weer rekenen op Jeroen Simaeys.

Fabian Morren in Genk

Hoewel Simaeys eigenlijk nog niet volledig pijnvrij speelt, stond hij toch meteen in de basis. De snelle terugkeer van Simaeys toont aan hoe hoog de nood is bij Been. Aan defensieve duo’s was er dit seizoen nog geen gebrek bij Genk. Nadson – Simaeys, Nadson – Hyland, Sarr – Nadson, Masuero – Nadson, Simaeys – Hyland, …

Bovendien is Torben Joneleit, misschien wel de sterkste man achteraan, maandenlang out. Het is duidelijk dat ook zijn afwezigheid zwaar doorweegt. Been koos dus tegen Leverkusen voor een versterkte defensie om niet weer een tegen een pandoering aan te lopen. Anele speelde zeer kort voor de verdediging. Dat pakte vrij goed uit.

In het eerste halfuur kwam de Genkse defensie meermaals onder druk. Al snel werd duidelijk dat de terugkeer van Simaeys en Anele vlak voor de defensie voor meer stabiliteit zorgden bij de thuisploeg. Bovendien speelde Pudil weer op niveau en was Anthony Vanden Borre bij momenten ijzersterk.

In de tweede helft nam de druk van Leverkusen toch toe. Dat zorgde voor enkele hete standjes voor het doel van Köteles. De Genkse defensie kreunde en kraakte uiteindelijk ook, weliswaar pas in het slotkwartier.

Daniel Pudil:Speelde in vergelijking met Beerschot een pak beter. De Tsjech deed regelmatig nuttige interventies.

Nadson:Speelde een minder opvallende wedstrijd dan zijn collega’s. Liet zich in de eerste helft opmerken door slecht in te spelen. Dat leidde tot balverlies op een gevaarlijke plaats. Ook in de tweede helft liet hij niet de allerbeste indruk en ging hij niet helemaal vrijuit bij het tegendoelpunt.

Jeroen Simaeys:Zorgde voor meer rust in de Genkse defensie en verdedigde zeer degelijk. Toonde zich zelfs gevaarlijk in de eerste helft. Bij een hoekschop kopte hij goed naar de grond, maar doelman Bernd Leno redde. Maakte zich boos in de tweede helft toen het allemaal wat moeilijker liep.

Anele Ngongca:Leverkusen was vaak in de aanval in het eerste halfuur, dus de Zuid-Afrikaan moest vaak mee verdedigen. Deed dat wel goed. Anele als extra man voor de verdediging bewees meermaals zijn waarde. Niet alleen om mee te helpen verdedigen. Hij vulde ook de positie in als bijvoorbeeld Vanden Borre zijn plek even verliet.

Anthony Vanden Borre: Legde zoals wel vaker veel risico in zijn spel. Pakte echter goed uit en speelde een sterke wedstrijd. Liet nogmaals zien waarom hij zo’n groot talent werd genoemd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties