Rapide Lebbeke zet RC Wetteren een pad in de korf

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke zet RC Wetteren een pad in de korf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een doelpunt in het slot is Rapide Lebbeke er in geslaagd de winterstop met een goed gevoel aan te vatten. Geen vloeiend voetbal bij RC Wetteren dat teveel moeite had om het bezoekend geheel te ontwrichten.

Rapide zorgde voor het eerste gevaar maar Peter De Pauw devieerde een voorzet van Glenn Renders op de voet van Sebastien De Smet (3’). Aan het kwartier kreeg Lesley Hoorens een voorzet van Doran Mertens niet tussen de palen. De bezoekers reageerden onmiddellijk en De Smet moest een schot van Lendert Putteman over liften. De Pauw mikte even later nipt naast (20’). De thuisportier ging gepast in de voeten van Diederik Van Driessche (24’). Net na het halfuur knalde Jonas Haentjens de bal via het hoofd van de verraste David Heyrman rakelings over.

RC Wetteren kwam het snedigst uit de kleedkamers en Yannick Bicqué moest plat op een schot van Mertens (47’). Aan de overzijde had De Smet een goede reflex nodig bij een poging van Putteman (51’). Kort na het uur ging het thuispubliek bijna aan het juichen maar Fabio Vergucht trapte een open kans op Bicqué. Hoorens schilderde de bal op het hoofd van Vergucht maar die kopte over (69’). De Smet ging plat op een knal van De Pauw. Rapide kende pech toen Jeroen Scheerlinckx een voorzet van Renders op de binnenkant van de paal kopte (73’). Wetteren probeerde het met powervoetbal maar Mertens mikte te hoog (77’). Aan de overzijde devieerde De Pauw een voorzet in de handen van De Smet (78’). Mertens zette de bezoekende verdediging onder druk en Scheerlinckx moest een schot van de lijn vegen (80’). Toen iedereen zich al met een gelijkspel verzoende kopte Putteman een voorzet van uitblinker Renders op een verdediger en Peter De Pauw vlamde de rebound tegen de netten (86’). De thuisploeg ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar de bezoekers plooiden niet.

Op zaterdag 7 januari is Rapide gastheer voor Zottegem. RC Wetteren trekt daags nadien naar Bambrugge.

RC Wetteren-Kwatrecht: De Smet, M. Verhoeven, F. Verhoeven, Gysbrecht (62’ Troch), Van Durme, Degroote, Vergucht, Hoorens, Vermeerschen, Mertens, Haentjens.

Rapide Lebbeke: Bicqué, Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, Van Driessche, Putteman, De Pauw, Mannaerts (83’ Wauters), Renders, Vierbergen (73’ Verheire), Van den Abbeele.

Doelpunten:86’ De Pauw 0-1

Kaarten: geel: Van Driessche, Scheerlinckx, Gysbrecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties