Oorlog tussen Sion en de FIFA gaat verder

Dirk Pieters
| 4 reacties
Oorlog tussen Sion en de FIFA gaat verder
Foto: © SC

Geen feest meer voor Sion. De Zwitserse club en de Wereldvoetbalbond FIFA vechten nog steeds verder. Er lijkt maar geen einde te komen aan de problemen met Sion.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de Zwitserse eersteklasser bij de rechtbank van Zürich een strafklacht ingediend tegen de leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA. Eerder dreigde de FIFA er immers mee de Zwitserse Voetbalbond (ASF) te schorsen als ze voor 13 januari geen maatregelen nemen tegen Sion.

De Wereldvoetbalbond FIFA wil dat alle wedstrijden die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een 0-5 forfaitnederlaag. Als dat niet zou gebeuren dan worden de Zwitserse federatie en de aangesloten clubs vanaf 14 januari geschorst.

Eerder dit seizoen werd Sion al uitgesloten van deelname aan de Europa League omdat de club in de play-offs tegen Celtic Glasgow zes spelers had opgesteld die niet-speelgerechtigd waren.

De betrokken Sion-spelers waren niet speelgerechtigd omdat de club wegens een ongeoorloofde transfer in 2008 een transferverbod opgelegd kreeg van de FIFA. Tot en met januari mocht het de spelers die deze zomer aangetrokken werden niet gebruiken. Sion lapte het verbod aan de laars en liet hen toch spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties