Newcastle zwaar onderuit bij Fulham

Thomas De Block
| 8 reacties

In de Premier League heeft Newcastle de kans laten liggen om dichterbij Chelsea te komen. De Magpies verloren zwaar op het veld van Fulham. Verder boekte QPR een belangrijke overwinning tegen Wigan en hield Mignolet zijn netten schoon.

Fulham – Newcastle United 5-2

Newcastle heeft een pijnlijke nederlaag moeten incasseren bij Fulham. De Magpies verloren met maar liefst 5-2. Zes van de zeven treffers vielen in de tweede helft.

Nochtans zag het er in de eerste helft niet naar uit dat Fulham punten ging pakken. De ploeg, zonder Dembele, kon niet veel klaarmaken en slikte op het einde van de eerste helft een tegendoelpunt via Guthrie, 0-1. Trainer Martin Jol stak ongetwijfeld een donderspeech af, want in de tweede helft ging het veel beter.

In de 52ste minuut maakte Fulham-middenvelder Murphy gelijk op strafschop. Het was het begin van een doelpuntrijke tweede helft. Aanvaller Dempsey stal de show met drie doelpunten en Zamora scoorde nog een strafschop. Het doelpunt van Newcastle-aanvaller Ben Arfa was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Sunderland – Swansea City 2-0

Sunderland, met Mignolet in het doel, heeft de drie punten thuisgehouden tegen Swansea. Op het kwartier kwam Sunderland op voorsprong via Sessegnon. Vijf minuten voor affluiten werd de zege verzekerd door Gardner, 2-0. Door deze overwinning springt Sunderland naar de linkerkolom in het klassement.

Everton – Blackburn Rovers 1-1

Everton kon thuis niet winnen van Blackburn Rovers. In de eerste helft had Cahill de Toffees op voorsprong gebracht, 1-0. In de tweede helft moest Everton-doelman Howard zich echter gewonnen geven na een poging van Goodwillie. Fellaini speelde de volledige wedstrijd mee.