Senegal meteen uit de Afrika Cup

Dirk Pieters
| 2 reacties

De eerste grote verrassing op de Afrika Cup is een feit. Senegal ligt eruit na een 2-1 verlies van gastland Equatoriaal Guinea. Het gastland zorgde voor een enorme stunt.

Voor Equatoriaal Guinea is de Afrika een ware droom aan het worden. Het gastland behaalde woensdavond zijn tweede overwinning op rij en is al zeker van de volgende ronde. Voor Senegal is de Afrika Cup afgelopen op een sisser. Het land was één van de grote favorieten, maar mag de volgende ronde al vergeten na een nul op zes.

Ook deze wedstrijd had af te rekenen met heel wat regen en ook het zware veld maakte voetballen er niet gemakkelijker op. Beide ploegen vonden in de eerste helft geen gaatje om te scoren. Na de pauze kwam er pas echt spanning. Het gastland kwam rond het uur op voorsprong, De wedstrijd leek op een zuinige overwinning te gaan eindigen, maar in een dolle slotfase scoorden beide ploegen nog één keer. Moussa Sow bracht de score gelijk in de 89ste minuut, maar Equatoriaal Guinea ging in blessuretijd toch nog met de drie punten lopen. Het thuisland eindigde de wedstrijd nog met tien, maar dat maakte de vreugde niet minder.