Gerets: "Ik beslis niet zelf over mijn lot"

Gerets: "Ik beslis niet zelf over mijn lot"
Foto: © SC

Marokko was ambitieus aan de Africa Cup begonnen, maar na twee wedstrijden is de droom al voorbij. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid”, zegt bondscoach Eric Gerets.

“Zo een prestatie past niet bij Marokko. We konden ons spel niet spelen en kozen dus maar voor de lange bal. Daarmee konden we Gabon niet verrassen. Het was sterker dan ons”, zegt Eric Gerets aan VRT.

“Deze snelle uitschakeling is een hele grote teleurstelling voor alle Marokkanen. Mijn spelers hebben al laten zien dat ze topprestaties kunnen neerzetten. We moeten de realiteit echter aanvaarden.”

Kan Gerets aanblijven als bondscoach? “Ik zou het heel graag willen. De afgelopen vijftien maanden heb ik geen kritiek gehoord. Ben ik dan nu plots een slechte coach geworden? Ik ben bij Marokko aan een taak begonnen en zou die ook graag afmaken.”

“Ik beslis natuurlijk zelf niet over mijn lot. De bond moet beslissen. Als ze problemen hebben met mijn aanpak, moeten ze dat zeggen. Ik zal mijn filosofie niet verloochenen”, besluit Gerets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties