Spelersvakbond toont zorgwekkende cijfers

Melissa Maes
| 1 reacties
Spelersvakbond toont zorgwekkende cijfers
Foto: © SC

Fraude komt steeds vaker voor in Europa, dat blijkt uit een rapport dat is samengesteld door de FIFPro, de wereldwijde vakbond voor profvoetballers. De vakbond heeft voor het onderzoek duizenden spelers in Europa ondervraagd.

Het onderzoek was vooral gericht op voetballers in Zuid- en Oost-Europa. De resultaten zijn zorgwekkend te noemen. Bijna een kwart van de ondervraagde spelers houdt er rekening mee dat wedstrijden in hun competitie verkocht zijn. In Rusland ligt dat percentage op bijna de helft van alle ondervraagde spelers.

Twaalf procent gaf aan wel eens benaderd te zijn voor frauduleuze praktijken. Hier spant Griekenland echter de kroon, waar meer dan dertig procent van de ondervraagden aangaf wel eens benaderd te zijn om een match weg te geven.

Daarnaast gaven de voetballers aan dat ze hun salaris niet altijd op tijd krijgen. Juist die groep wordt regelmatig benaderd voor omkoping, omdat ze een kwetsbare groep vormen.

“Dit zijn zorgwekkende cijfers. We hopen dat dit rapport de voetbalwereld wakker zal schudden, met name ook in West-Europa”, zegt directeur Anthony Higgins van FIFPro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties