Van der Vaart ergert zich aan nieuwe generatie

Andrea Doino
| 14 reacties
Van der Vaart ergert zich aan nieuwe generatie
Foto: © SC

Tottenham-speler Rafael van der Vaart ergert zich aan de jongere generatie van internationals. De Nederlandse international vergelijkt de situatie met toen hij zelf nieuw was bij Oranje.

“Toen ik bij Oranje kwam en Edgar Davids tijdens een rondootje zei dat ik fout zat, ging ik meteen naar het midden. Ook was ik het er soms niet mee eens. Nu sta je soms een half uur te discussiëren met een jonge speler over wie er in het midden moet”, legt van der Vaart uit.

“Ik heb de indruk dat het allemaal minder speciaal is voor die jonge gasten. Dat vind ik wel jammer”, zegt van der Vaart. Hij vindt dat het niet zijn taak is om de jeugd te wijzen op hun verantwoordelijkheden.

“Zo’n type ben ik niet. Hebben we ook niet echt in de groep. Nigel, John, Wes en ik gaan niet ineens serieus praten. Ik weet ook niet of dat zin heeft. Het moet toch uit jezelf komen.”

"Ik heb ook een fase in mijn carrière gedacht dat ik er was, hoor. Maar ik heb het echt voor mijn kiezen gekregen. Ik kwam met een meisje aan uit de showbusiness", zegt Van der Vaart in NUsport.

"Nu lijkt dat mode te zijn, maar toen stond het hele land op zijn kop. Voor mij was het extra zwaar. Ze zeiden dat ik iedere avond op de rode loper stond. Ze scholden mijn vrouw uit voor de meest vreselijke dingen in de stadions. Allemaal jaloezie, maar ik had het gevoel dat ik me extra moest bewijzen. Keiharde leerschool."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties