Standard bereikt achtste finales in Europa League

Fabian Morren
| 42 reacties

Een Belgisch duel in Europa komt er niet, maar Standard heeft zich wel weten te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. De Rouches hadden genoeg aan een 0-0- gelijkspel tegen Wisla Krakow.

Standard speelde 1-1 gelijk in Polen. Een scoreloos gelijkspel volstond dus voor de kwalificatie. Na een matige heenwedstrijd beseften de Rouches dat ze het in de return beter zouden moeten aanpakken. Standard speelde zeker niet met open vizier. De Luikenaars kwamen in de eerste helft niet in de problemen, maar zorgden zelf ook amper voor gevaar. Pas tien minuten voor de rust kon Cyriac een keer dreigen.

Standard begon wel beter aan de tweede helft. Een kopbal van Cyriac en een schot van Tchité gingen naast. Net als in de heenwedstrijd werd Wisla Krakow echter weer tot tien herleid. Nunez kreeg een tweede gele kaart na een obstructiefout. Eigenlijk had Standard ook al relatief snel met tien kunnen spelen, nadat Bjarnason in de eerste helft een slag uitdeelde. De IJslander kreeg echter slechts geel.

Standard stond dus opnieuw met een man meer, maar toch bleef het spannend. Wisla Krakow nam gaandeweg meer risico’s, maar de snelle spitsen van de thuisploeg konden het op de counter niet waarmaken. Zo bleef het spannend en bibberen tot het einde, maar Standard hield wel stand en speelt in de achtste finales opnieuw tegen Hannover. Tegen de Duitsers won de club uit Luik al in de groepsfase.

Overigens moet Réginal Goreux nog een extra vermelding krijgen. De rechtspoot was een rij opgeschoven, omdat José Riga Serge Gakpé op de bank hield. De aanvoerder van Standard speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Wisla, maar slikte wel een gele kaart. Daardoor is hij geschorst voor de komende wedstrijd tegen Hannover.