Fellaini pakt punt tegen QPR

Jefrey Van der Straeten

Marouane Fellaini heeft met Everton 1-1 gelijkgespeeld tegen Queens Park Rangers. Nochtans kwam Everton op voorsprong na een doelpunt van Drenthe.

De Nederlander Royston Drenthe had het blauwe team uit Liverpool de 0-1 bezorgd. Toch heeft Fellaini niet lang kunnen genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kon Engels international Bobby Zamora tegenprikken: 1-1 en meteen ook de eindstand.

Overige wedstrijden:

Stoke City – Norwich: 1-0

Linkerflankspeler Etherington scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in het duel tussen twee middenmoters. Door deze winst mogen de jongens van Tony Pullis zelfs dromen van Europees voetbal. Stoke staat nu achtste, op zeven punten van Newcastle United, de zesde in de stand. Plaatsen vijf en zes geven recht op Europa League-deelname. Ook dit seizoen speelde Stoke overigens Europees. Het werd in de zestiende finale van de Europa League uitgeschakeld door Valencia.

Blackburn Rovers – Aston Villa: 1-1

Een punt waar de Rovers ongetwijfeld tevreden over zullen zijn. Nadat Charles N'Zogbia Aston Villa in de eerste helft op voorsprong had gebracht, scoorde David Dunn diep in de tweede helft tegen. Elk punt zal belangrijk zijn in de degradatiestrijd voor Blackburn, dat onlangs afscheid moest nemen van haar kapitein Chris Samba. Deze laatste trok voor een smak geld naar het Russische Anzhi.

Wigan – Swansea: 0-2

Swansea blijft het goed doen in haar eerste seizoen in de Barclays Premier League. Al het hele seizoen brengen ze mooi voetbal op de mat. Bovendien levert het de ploeg uit Wales ook punten op. Vandaag werd opnieuw gewonnen, dankzij twee doelpunten van de Ijslander Sigurdsson. Door dit verlies blijft Wigan, dat dit seizoen nog maar vier keer kon winnen, laatste met twintig punten. De kloof met de plaatsen die safe zijn, bedraagt echter maar twee punten, dus alles is nog mogelijk.