Nicosia verrast iedereen en plaatst zich na strafschoppen

Glenn Schrader
| 21 reacties

APOEL Nicosia doet dan toch wat niemand van hen had verwacht. Na een 1-0 stand na negentig minuten werden er verlengingen gespeeld en daarna strafschoppen. De Cyprioten deden het onwaarschijnlijke en plaatsten zich voor de kwartfinale van de Champions League.

Met een 1-0 nederlaag in het achterhoofd moest APOEL een doelpunt zien te scoren tegen Lyon. APOEL deed dit meteen door aanvallend aan de wedstrijd te beginnen. Hun inspanningen werden na negen minuten al beloond door een doelpunt van Gustavo Manduca, de Braziliaan legde de bal voorbij Lloris.

Door dit tegendoelpunt moest Lyon wat aanvallender beginnen spelen, wat meteen voor verschillende kansen zorgde. Vrije trappen van Michael Bastos en Ederson konden echter niet voor een doelpunt zorgen en de beide ploegen gingen de rust in.

Na de rust zorgden beide ploegen niet meer voor veel doelgevaar, maar het bleef ongelooflijk spannend. Met een 1-0 stand kon nog alles gebeuren. Aly Cissokho kopte de bal bijna voorbij eigen doelman Hugo Lloris en bij de Cyprioten stond doelman Chiotis goed in de weg van Lisandro.

Hierdoor kwamen er verlengingen aan te pas. Lyon was heel dominant begonnen en kon bijna gebruik maken van de man-meersituatie. Doelpuntenmaker Manduca kreeg namelijk een tweede gele kaart na een overtreding op Michel Bastos. Een winnende treffer leverde het evenwel niet op.

Strafschoppen moesten het duel tussen beide ploegen dus beslissen. De Cyprioten hadden duidelijk geoefend op deze situatie en konden alle strafschoppen scoren. Bij de Fransen werden er twee gemist door Lacazette en Michel Bastos. Dankzij deze overwinning behaalt APOEL Nicosia wat niemand van hen verwacht had, namelijk de kwartfinale halen.