De Boer: "Teken voor scenario vorig seizoen"

Tomas Taecke
| 0 reacties
De Boer: "Teken voor scenario vorig seizoen"
Foto: © SC

Ajax klopte zondagmiddag RKC en profiteerde daarmee van de misstappen van concurrenten Twente en PSV. De Amsterdammers maken weer volop kans op de titel, wat ook coach Frank De Boer niet is ontgaan.

Ajax vloerde RKC met 3-0 en maakt opnieuw kans om zichzelf op te volgen als landskampioen. De hoofdstedelingen wippen in de klassering van de vierde naar de tweede plaats, nadat ze de voorbije maand heel wat punten inliepen op de naaste concurrenten.

"Dit was uiteraard een fantastisch weekend voor Ajax", zegt De Boer tegen VI. "Als ik kan tekenen voor het scenario van vorig seizoen, dan doe ik dat meteen".

Ajax won toen op de slotspeeldag het kampioenschap in een beslissende onderlinge wedstrijd tegen Twente. Na een inhaalrace van jewelste werden de Amsterdammers alsnog landskampioen.

"Als we kampioen willen worden, moet het veldspel wel veel beter", was De Boer ook een beetje kritisch. "We lijden veel te vaak balverlies. Hoewel mijn spelers hun best deden, was de focus er niet altijd. Ik eis 95 minuten concentratie, anders kan je op die manier de titel mislopen", aldus De Boer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties