"Vertonghen is geschikt voor elke ploeg in Europa"

Jefrey Van der Straeten
| 10 reacties
"Vertonghen is geschikt voor elke ploeg in Europa"
Foto: © SC

Jan Vertonghen liet dit weekend weer van zich spreken. Met een mooie goal zorgde hij voor een geruststellende 0-2 voorsprong tegen ADO Den Haag. Niet alle commentatoren zijn echter van zijn kwaliteiten overtuigd.

Wie wél overtuigd is, is Hans Kraaij Junior. Hij maakte de vergelijking tussen Vertonghen en niemand minder dan Ruud Gullit toen die nog achteraan speelde bij PSV. “Ook Gullit kon het veld oversteken met vijf à zes stappen. Vertonghen is geschikt voor elke ploeg in Europa”, aldus Kraaij Junior in Voetbal International.

René Van der Gijp is minder overtuigd dat Vertonghen het kan maken aan de absolute top. De voormalige PSV- en Lokerenflankspeler denkt dat topclubs meer nood hebben aan “echte verdedigers” centraal achteraan. Daarmee doelt hij op het feit dat Vertonghen oorspronkelijk een middenvelder is en soms niet hard genoeg in de duels gaat. “Topclubs spelen met aanvallende backs en dan moeten er echte verdedigers zijn van het type Terry en Pepe. Dat is Vertonghen niet”, aldus Van der Gijp.

Eerder vandaag berichtten we nog dat FC Barcelona zou overwegen om Vertonghen aan te trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties