Athletic Bilbao geeft voorbeeld aan Roemeense club

Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Athletic Bilbao geeft voorbeeld aan Roemeense club
Foto: © SC

Athletic Bilbao won gisteren tegen Schalke met 2-4. Het deed dit met een team dat volledig bestaat uit Basken. In Roemenië moet men gedacht hebben: dat kunnen wij ook.

Bilbao speelt al jaren met enkel Basken in het team. Nu is daar wel een Venozolaan aan toegevoegd, maar die woont al jaren in het Baskenland, dat de onafhankelijkheid nastreeft.

Nu is er ook in Roemenië een club die enkel met jongens van het eigen land spelen: Sportul Studentesc. De club speelt dus enkel met Roemenen. Bovendien is het het jongste team van de Roemeense competitie. Afgelopen weekend liet men nog een 16-jarige debuteren.

Dit alles is het gevolg van de transferpolitiek van de voorzitter van de club, Vasile Siman. Door de laatste jaren jonge, onervaren Roemenen de kans te geven bij zijn club, heeft hij heel wat geld kunnen verdienen. Elke speler waar een andere club interesse in heeft, moet meer dan één miljoen euro kosten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meesten van hen nu in de Russische competitie spelen, waar clubs al eens sneller (veel) geld uitgeven.

Toch heeft Sportul Studentesc het zeker niet makkelijk. De club staat nu in de degradatiezone, maar heeft nog alle kansen om zich daar uit te werken. Na de recente negen op negen ziet het jongste team van de Roemeense competitie het weer helemaal zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties