AZ en Twente delen de punten, Ajax profiteert

Sam Soetaers
| 5 reacties

Ajax heeft optimaal weten te profiteren van het gelijkspel tussen AZ en Twente. Ajax heeft nu drie punten meer dan AZ.

AZ speelde in de topper tegen Twente 2-2 gelijk. Altidore en De Jong zorgden voor de 1-1 ruststand. Wanneer diezelfde Altidore twintig minuten voor tijd de 2-1 scoorde, leek de match gespeeld. Maar dat was buiten Bajrami gerekend die in de slotfase nog de gelijkmaker scoorde. Maarten Martens speelde bij AZ de hele wedstrijd mee.

Ajax kende geen problemen op het veld van Heerenveen. Het won met een forfaitscore. De wedstrijd was voor Heerenveen ook al dramatisch begonnen. Doelman Vandenbussche kreeg al na drie minuten rood voor een overtreding. Janssen bracht Ajax op voorsprong via de stip. Door nog drie goals van De Jong en één van Aissati werd het nog 0-5. Alderweireld werd bij de bezoekers na 65 minuten vervangen. Vertonghen speelde de hele wedstrijd mee.