Dortmund geeft Bayern flinke klap

Sam Soetaers
| 35 reacties
Dortmund geeft Bayern flinke klap
Foto: © SC

Dortmund heeft een gouden zaak met het oog op de titel. In een onderling duel toonde het zich de betere van rivaal Bayern München. Dortmund is nu stevig leider in de Bundesliga met zes punten meer dan Bayern.

Bayern speelde in de eerste helft met veel respect voor Dortmund. Bayern-doelman Manuel Neuer moest enkele keren zijn ploeg in de match houden met een paar goede reddingen. Maar ondanks de kansen slaagde Dortmund er niet in om te scoren.

De tweede helft verliep een pak evenwichtiger. Veel overschot had Dortmund niet, maar het slaagde er nu wel in om te scoren. Grosskreutz nam de bal na een hoekschop in één tijd op de slof. Door het buitenspel opheffen van Robben, kon Lewandowski profiteren. De spits kon met zijn hak de bal van richting doen veranderen. Voor de Pool was het al zijn twintigste doelpunt van het seizoen.

Bij Bayern was Robben de gebeten hond. De Nederlander versierde na het doelpunt van Dortmund een strafschop, maar miste die. En alsof dat nog niet genoeg was, miste hij in blessuretijd nog een reuzekans. Al had het evengoed nog 2-0 kunnen worden want Lewandowski trof in de slotminuut ook nog de lat.

Overige Uitslagen:
Leverkusen - Kaiserslautern 3-1
Hannover 96 - Wolfsburg 2-0
Nürnberg - Schalke 4-1
Hoffenheim - Hamburg 4-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties