Haroun: "Nog niet voor het drievoudige keer ik terug naar België"

Haroun: "Nog niet voor het drievoudige keer ik terug naar België"
Foto: © SC

Faris Haroun is heel gelukkig in Engeland. De middenvelder speelt bij Middlesbrough in The Championship en heeft een terugkeer naar België al lang uit zijn hoofd gezet.

Nochtans moest hij zich aanpassen. "Ik begreep niet goed waarom ik soms op de bank belandde. Ik heb toch goed gespeeld, dacht ik dan. De trainer legde me dan uit dat het om een tactische keuze ging en dat het seizoen enorm lang duurt. Op den duur ben je blij als je op de bank mag starten", vertelt Faris Haroun in Sport/Voetbalmagazine. "Met mijn speelstijl hou ik het ook geen 40 matchen vol. De computers berekenden dat ik ruim 20 kilometer per wedstrijd afleg en gemiddeld 70 à 80 sprints trek."

"Toen ik in België goed speelde tegen een grote ploeg, dacht ik: ik ben goed bezig. Nu ik hier speel, zie ik hoe erg België achterop hinkt. Op vlak van infrastructuur kunnen Anderlecht en Genk nog niet tippen aan Middlesbrough. Dit is een andere wereld", aldus Haroun. "Als ze me hier een contract voor vijf jaar voorschotelen, twijfel ik geen seconde. Al biedt een Belgische club me het drievoudige van hier: ik keer er nog niet voor terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties