Torres: "Je kan de bal van Barcelona niet afpakken"

Jefrey Van der Straeten
| 4 reacties
Torres: "Je kan de bal van Barcelona niet afpakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de terugwedstrijd van de halve finale tussen Chelsea en Barcelona op het programma. Chelsea- spits Fernando Torres ziet kansen voor de Blues om zich te kwalificeren voor de finale: "Het beste team wint niet altijd."

De Spanjaard Fernando Torres kent de meeste Barça-spelers van bij het Spaanse elftal. “Xavi en Iniesta zijn spelers die het ritme van de wedstrijd bepalen. Als je tegen hen speelt, moet je beseffen dat ze spel in handen hebben.”

Chelsea slaagde er vorige week in om met 1-0 van Barcelona te winnen met countervoetbal van de zuiverste soort. “Veel teams die tegen Barcelona spelen, denken dat je de bal van hen moet afpakken, maar ik denk niet dat dat mogelijk is”, duidt Torres de speelwijze van zijn team. “Het zal je niet lukken om de bal af te pakken. Je zal moe worden en op die manier alleen maar meer ruimte voor hen creëren”, legt hij op de UEFA-website uit.

De club uit Londen staat pas zesde in de Engelse competitie. De 'makkelijkste' weg naar de Champions League van volgend seizoen is dan ook de eindwinst in het huidige tornooi. “Het zou een ramp zijn als we volgend seizoen de Champions League missen en we moeten tot alles bereid zijn om dat te voorkomen. Het maakt niet uit wie er speelt, scoort, de assist geeft of op de bank zit. Het belangrijkste is dat we succesvol zijn”, aldus Fernando Torres.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties