Carcela en Boussoufa met Anzhi Europa in

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Carcela en Boussoufa met Anzhi Europa in

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anzhi Makhachkala speelt volgend seizoen Europees voetbal. Daarvoor volstond een 3-1-zege tegen Rubin Kazan. Makhachkala is de werkgever van Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela, ex-smaakmakers in de Belgische competitie.

Met nog één speelronde te gaan kan Anzhi Makhachkala, gecoacht door de Nederlander Guus Hiddink, niet meer worden bijgehaald door concurrent Lokomotiv Moskou. De hoofdstedelingen speelden gelijk in de stadsderby tegen Dinamo Moskou. De ploeg aan de Kaspische Zee heeft zo dus een ticket voor al zeker de Europa League te pakken.

Anzhi deed zelf wel wat het moest doen: winnen van Rubin Kazan. Dat gebeurde met 3-1 nadat het al na één minuut 0-1 achterkwam door een goal van Sergey Davydov. Nog in de eerste helft stelde Mbark Boussoufa 1-1 gelijk. Christopher Samba (59') en Samuel Eto'o (89') zorgden uiteindelijk voor de overwinning. Mehdi Carcela bleef de hele wedstrijd op de bank.

In Rusland verzekerde Zenit Sint-Petersburg zich eerder al van de titel. CSKA Moskou is met één wedstrijd minder gespeeld nog in strijd voor het tweede CL-ticket met Spartak en Dinamo Moskou. Ook Anzhi kan mits wat geluk nog een CL-ticket pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties