Courtois: "Belangrijkste wedstrijd uit m'n carrière"

Fabian Morren
| 9 reacties
Courtois: "Belangrijkste wedstrijd uit m'n carrière"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de Europa League- finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao op het menu. Met Thibaut Courtois staat er straks ook een Belg op het veld.

Twee jaar geleden zag Courtois op tv hoe Atlético Madrid de Europa League-finale won tegen Fulham. Vanavond staat hij zelf onder de lat in Boekarest.

"Het is ongelofelijk", zegt Courtois in Het Nieuwsblad. "Voor de televisie droomde ik toen echt van Atlético en nu sta ik hier. Hoeveel doelmannen van mijn leeftijd kunnen zeggen dat ze meespelen in een Europese finale?"

"Dit wordt de belangrijkste match van mijn carrière. De titelmatch met Genk of de duels tegen Barcelona en Real Madrid kunnen hier niet tegenop. Zo'n Europese beker winnen zou een prachtig verjaardagscadeau zijn. Ik zal België zo goed mogelijk vertegenwoordigen."

Het is niet ondenkbaar dat straks strafschoppen de beslissing moeten brengen. "In dat geval kun je als doelman altijd de held worden, maar het liefst win ik zonder dat ik een bal heb moeten pakken", lacht Courtois. "Wat niet wil zeggen dat ik schrik heb voor penalty's. Helaas heb ik dit seizoen nog geen strafschop tegengehouden, maar bij Genk stopte ik er wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties