"Wasilewski moet met de pers praten"

"Wasilewski moet met de pers praten"
Foto: © SC

Wlodek Lubanski, de ex-Lokeren-speler en beste Poolse voetballer ooit, sprak in Het Laatste Nieuws over het komende EK in zijn land en vooral ook over Marcin Wasilewski.

"Marcin is een echte karaktervoetballer, met zijn mentaliteit geraakte hij in de nationale ploeg", aldus Lubaski. "Meer nog: hij is titularis en zal - verrassend - centraal in de defensie staan. We hadden een probleem achterin. Wasyl kreeg en greep zijn kans."

De vraag is of Wasilewski niet te traag is om centraal te staan.  "Dat is inderdaad de vraag, maar Wasyl heeft een goed positiespel. Hij voelt aan wanneer hij moet gaan en wanneer hij moet blijven. En zijn agressiviteit en keiharde duels zal hij altijd hebben. Wendbare spelers kunnen hem pijn doen. Dat wordt moeilijk, maar zulke spitsen moeten we ook opvangen in zone."

In België heeft 'Wasyl' vooral tegenstanders door zijn manier van voetballen. "Agressief is zijn manier van voetballen, maar er is een verschil tussen agressief en vuil spelen. Die elleboogstoot op Delorge van STVV heeft hij zeker niet opzettelijk uitgedeeld. Dat heeft te maken met zijn karakter en mentaliteit. Hij gaat anders in duel dan andere spelers. Wasyl is graag gezien bij zijn ploegmaats. Iedereen heeft hem bij zijn terugkeer in de nationale ploeg met open armen ontvangen."

Dat Wasilewski in België al drie jaar niet meer met de pers praat, kan op minder steun rekenen van Lubanski. "Dat vind ik spijtig. Ik begrijp dat niet. Voetballers 'leven' met journalisten. Ik zeg niet dat er elke week 'verhalen' moeten zijn, maar na een match moet je praten met de journalisten, of je tevreden bent over je prestatie of niet. Fans wachten daar op."

"Als je slecht speelt is het achteraf makkelijk om niets te zeggen, maar misschien was er een speciale reden waarom het slecht was. Zeg dat dan. De media hebben Wasyl ook objectief beoordeeld. Als de hele wereld ziet dat je een elleboogstoot geeft, kun je niet zeggen: 'Ik heb dat niet gedaan.' Maar de zaak is nu voorbij. Wasyl moet begrijpen dat het in zijn nadeel is als hij niet met de pers praat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties