De Jong: "Ik dacht bij een fatsoenlijke club te spelen"

De Jong: "Ik dacht bij een fatsoenlijke club te spelen"
Foto: © SC

Luuk de Jong is absoluut niet te spreken over de handelswijze van FC Twente. De aanvaller ziet zich een transfer door de neus geboord doordat de club uit Enschede moeilijk doet.

Het dispuut gaat om de transfersom, want Twente heeft de prijs op het hoofd van de aanvaller verhoogd van vijftien miljoen euro naar twintig. "Ik viel van mijn stoel toen ik Joop Munsterman hoorde", vertelt De Jong in De Telegraaf. "Dat bedrag is volledig in tegenspraak met het gesprek dat deze week heeft plaatsgevonden tussen FC Twente en Borussia Mönchengladbach en dat met mijn vader George en zaakwaarnemer Louis Laros."

"Ik vond het ongelooflijk om dit te horen. FC Twente heeft mijn zaakwaarnemer Louis Laros en Borussia Mönchengladbach aangegeven dat er bij een transfersom van twaalf miljoen euro en twee miljoen bonussen een akkoord zou zijn, als ik zelf het contractueel met FC Twente overeengekomen recht op twintig procent van de transfersom zou laten vallen."

"Ik heb inmiddels aangegeven dat ik twintig procent van de transfersom wil laten vallen om een overgang naar Borussia Mönchengladbach mogelijk te maken. Het gaat me zeker niet alleen om het geld. Maar inmiddels is dit voor FC Twente ook niet meer voldoende om met een transfer in te stemmen."

"De voorzitter roept overal dat spelers een faire kans moeten krijgen om een stap hogerop te maken, maar helaas is de werkelijkheid anders. Ik had van andere spelers al gehoord dat de leiding van FC Twente op deze onfatsoenlijke wijze onderhandelt. Ik kon het niet geloven, want ik dacht bij een fatsoenlijke club te spelen, maar nu ervaar ik het helaas zelf."

"Munsterman zegt dat hij van alles leest en van niks weet, maar in werkelijkheid hebben zich de afgelopen maanden acht clubs uit vijf landen gemeld, waarvan drie rechtstreeks bij FC Twente. En dat weet hij ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties