Tavares: "Ben geen typische Portugese verdediger"

Dennis Moonen
| 6 reacties
Tavares: "Ben geen typische Portugese verdediger"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nieuweling Yohan Tavares revalideert ondertussen al een week bij Standard. De zevende aanwinst van de Rouches komt over van het Portugese Beira Mar, waar hij nog samenspeelde met Kanu.

Tavares kreeg het grootste deel van zijn opleiding bij het Franse Tours. Bij Le Mans hoopte hij op een kans op het hoogste niveau maar hij werd doorgestuurd. “Ik was geen speler voor de Ligue 1 zeiden ze me. Dus was het tijd voor iets anders”, aldus Tavares in HBvL. Bij Beira Mar kon hij zich wel doorzetten. Tavares omschrijft zichzelf al seen verdediger naar het Franse voorbeeld. “Ik ben geen typische Portugese verdediger. Ik ben dus geen Jorge Costa. Ik heb meer oog voor de bal dan voor de speler.”

Prijs pakken

Bij Standard gaat Tavares de concurrentie aan met zijn ex-ploegmaat Kanu. “In voetbal moet je nu eenmaal voor je plek knokken. Ik kende ook Frédéric Bulot al, want hij is afkomstig uit dezelfde stad als ik. In Frankrijk vertelde ze me dat Standard een beetje het Marseille is van België. Dus dan moeten we voor een prijs gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties