Reactie De Fauw: "Niet onze beste match maar wel beste kansen"

De Fauw: "Niet onze beste match maar wel beste kansen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De verdediging van Zulte Waregem stond als een huis. Davy De Fauw was terecht trots op de inzet van zijn ploegmaats. "Maar een echt goede match hebben we niet gespeeld", aldus de kapitein.

Johan Walckiers in Luik

Voor Zulte Waregem was het lang geleden dat ze nog eens buitenshuis konden winnen. "Het duurde inderdaad lang", lachte De Fauw. "Maar dat heeft absoluut niet meegespeeld. We wilden gewoon een goede prestatie neerzetten. We speelden niet onze beste match, maar - ik weet niet hoe - versierden we wel de beste kansen."

De organisatie was echter wel perfect. "Daar ben ik heel blij om. We hebben als ploeg ons hoofd er voor gelegd. De middenvelder en de aanvallers hebben allemaal hun verdedigend werk gedaan. Zij hebben weinig uitgespeelde kansen gehad. Wel een aantal voorzetten die over ons hoofd vlogen."

Mbaye Leye sprak voor de wedstrijd de groep toe. "Maar dat is niet speciaal, tijdens de rust heb ik dat gedaan. De leiders in deze groep nemen hun taken serieus. Voor Franck en Mbaye was het wel speciaal. We hebben er deze week een paar keer over gesproken. Het was een extra prikkel voor hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties