Berlusconi: "Milan kan geen kampioenen meer aantrekken"

Pieter Vierstraete
| 19 reacties
Berlusconi: "Milan kan geen kampioenen meer aantrekken"
Foto: © SC

Silvio Berlusconi speelt open kaart met de fans. De oud-premier van Italië geeft toe dat AC Milan niet langer de middelen van vroeger ter beschikking heeft: "We moeten een team bouwen rond jongeren zoals Barcelona."

Een verrassend nuchtere vaststelling van Silvio Berlusconi in de Italiaanse pers. Terwijl de Spaanse topclubs er alles aan doen om de economische crisis krampachtig naar het rijk der fabelen te verwijzen, zijn de knotsgekke tijden van AC Milan definitief voorbij. “Door de financiële situatie kunnen we niet meer zo veel geld uitgeven als in de jaren negentig”, vertelt Berlusconi.

“We kunnen geen kampioenen meer aantrekken. Ik kan door de crisis geen vijftig miljoen euro per seizoen meer in de club pompen. Het bod van Paris Saint-Germain voor Ibra en Thiago Silva was niet af te wzijen zeker gezien de Financial Fair Play-regels waardoor dit het laatste jaar is dat we zo’n hoge bedragen konden vangen.”

“Onze financiën zijn nu voor de komende drie à vier jaar op orde. Mijn hart moest huilen, maar we hebben vertrouwen in de huidige selectie. En met Alexandre Pato, Robinho, Kevin-Prince Boateng, Stephan El Shaarawy en Antonio Cassano hebben we nog steeds minstens vijf fantastische wereldtoppers”, besluit Berlusconi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties