Del Bosque: "Xavi is belangrijker dan de trainer"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Del Bosque: "Xavi is belangrijker dan de trainer"
Foto: © SC

Op woensdag 15 augustus speelt Spanje een vriendschappelijke wedstrijd tegen Puerto Rico. Voor die wedstrijd hoefde Xavi niet op te draven, nadat hij daar zelf om gevraagd had. "Xavi is belangrijker dan de trainer", antwoord Del Bosque.

“Gisteren sprak ik met Xavi en hij wilde liever niet meegaan, zodat hij zich beter kan voorbereiden op het seizoen. Die beslissing respecteer ik en daarom besloot ik hem niet in de selectie op te nemen. Als het iemand anders was, dan hadden we net hetzelfde gedaan.”

Voor buitenstaanders kan het lijken op een gunst voor FC Barcelona, maar dat schildert Del Bosque af als nonsens. “Wat er gebeurde met Mexicio was anders. Toen wilden we iedereen meenemen om problemen te vermijden. Nu heeft iedereen al getraind en zouden er geen problemen mogen opduiken. Xavi is belangrijk, maar als het een speler van een ander team zou zijn, dan zou ik hetzelfde gedaan hebben.”

“Puyol heeft nog te weinig gespeeld en om risico’s te vermijden besloten we om hem niet mee naar Puerto Rico te nemen. Van beide was het oorspronkelijk niet de bedoeling om niet mee te gaan en ze zullen blij zijn om toch voor hun land op te draven als wij er om vragen.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties