"Onder Pep begreep ik niets van het systeem"

Pieter Vierstraete
| 14 reacties
"Onder Pep begreep ik niets van het systeem"
Foto: © SC

Cesc Fabregas (25) vertelt in Marca hoe hij zich in zijn eerste jaar Barcelona niet helemaal in zijn sas voelde: "Ik probeerde iemand anders te zijn en verloochende mijn eigen stijl. Ik ben geen Xavi of Iniesta."

Fabregas maakte in zijn eerste seizoen vijftien goals en was ook goed voor twintig assists. Niet minnetjes maar Cesc zelf hoopt op vooruitgang onder de nieuwe coach Tito Villanova: ”Onder Guardiola heb ik het systeem nooit echt onder de knie gekregen. Villanova kent me echter al sinds ik dertien was. Dus ik denk dat ik wel mag hopen op verbetering op dat vlak.In Engeland was ik gewoon aan een zekere stijl van voetballen en het viel me moeilijk om in een korte tijd plots zoveel aan mijn spel te veranderen.”

Fabregas maakt duidelijk dat hij op niemand kritiek uit of eisen stelt: “Pas op, ik vraag nergens om, het hangt allemaal van mezelf af. Maar ik ben gewoon een ander type speler dan pakweg Iniesta. Mijn eerste meters zijn redelijk traag. Ik heb meer ruimte nodig en wil graag overal komen, veel deelnemen aan het spel.”

“Al bij al was ik redelijk tevreden over mijn eerste seizoen, maar zonder twijfel moet het nog wat beter volgend jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties