Red Bull Salzburg-spelers in opstand tegen eigen club

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Red Bull Salzburg-spelers in opstand tegen eigen club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Redd Bull Salzburg-spelers Leonardo en Rasmus Lindgren zijn in opstand gekomen tegen hun eigen club. De reden? Het duo en drie andere spelers werden naar het tweede elftal verwezen. Ze riepen de hulp in van vakbond VdF en met succes.

De Oostenrijkse topclub moet de vijf spelers onmiddellijk terug opnemen in de A-kern. Volgens de spelersvakbond is de maatregel in strijd met het arbeidsrecht. “Een trainingsverbod betekent bovendien een grove overtreding van de collectief vastgelegde regels”, aldus de spelersvakbond.

Technisch directeur Ralf Rangnick verwees vorige week een aantal spelers naar het tweede elftal, om de selectie van trainer Roger Schmidt te verkleinen. “Zij spelen niet langer een rol bij ons. We willen niet met dertig man werken, want dat slaat nergens op. Een selectie van 22 spelers is ideaal. Daarom zijn we bereid om mee te werken aan een transfer”, reageerde Rangnick.

Beide spelers hebben nog een contract tot 2013. Indien beide partijen akkoord gaan, kan er ingestemd worden met een vroegtijdige beëindiging van het contract. De spelers zullen dan transfervrij kunnen vertrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties