"Sportieve revanche bij Lekhwiya"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
"Sportieve revanche bij Lekhwiya"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets heeft nog eens teruggeblikt op zijn ontslag bij Marokko. De kersverse oefenmeester van het Qatarese Lekhwiya benadrukt dat hij zijn passage bij Marokko niet als een mislukking ziet. "Zo zie ik het niet. Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan", aldus Gerets.

Eric Gerets werd ontslagen als bondscoach van Marokko na tegenvallende resultaten maar dat betekent niet dat hij aan Marokko een slecht gevoel over houdt. "Ik zal voor de rest van mijn leven zeker enkele maanden per jaar in Marokko wonen. Het is zo mooi", aldus Gerets in Het Laatste Nieuws. De coach blijft erbij dat hij in Marokko iedere dag het uiterste van zichzelf gaf. “Ik doe altijd mijn best en het lukte bijna overal. Ik had de mensen natuurlijk wel graag betere resultaten aangeboden. Bij Marokko was het op het einde onvoldoende, voor mij en het land. Dan aanvaard je harde beslissingen. Ik maakte dat voor het eerst mee, hopelijk ook voor het laatst."

Oliedollars

Met de Qatarese kampioen Lekhwiya koos Eric Gerets opnieuw voor een job ver weg van het koude België. "Mijn vertrek bij Marokko gaf me geen goed gevoel en ik wou geen zes maanden op mijn gat zitten. Ik ging voor sportieve revanche", aldus Gerets, die ontkent dat de Qatarese oliedollars hem naar de woestijn lokten. “Het financiële luik heeft hier niets mee te maken. Natuurlijk verdien ik bij Lekhwiya weer goed geld, maar ik ben in een levensfase beland waarin vooral de levenskwaliteit telt. Marokko stond op dat vlak zeker op één voor mij."

Wilmots

Na het vertrek van Georges Leekens van de Rode Duivels naar Club Brugge was er ineens perspectief voor Gerets. Bij Marokko kwakkelde het allemaal een beetje en in België werd de roep om Gerets steeds luider. Toch twijfelde de coach niet. "Ik had toen  een contract en ik heb altijd geprobeerd dat te respecteren", vertelt Gerets, die vol lof is voor Marc Wilmots, de uiteindelijke opvolger van Leekens. “Er was ook de kandidatuur van Wilmots. Hij was de beste keuze die België kon maken. Hij heeft persoonlijkheid en kende het elftal. De keuze voor Marc is 100 procent begrijpelijk. Hij werkte zich op tot patron en ik hoop dat hij het WK haalt", besluit Gerets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties