Van Gaal denkt niet aan Büttner

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Van Gaal denkt niet aan Büttner
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je zou denken dat je debuut opluisteren met een goal bij Europese grootmacht Manchester United genoeg zou zijn voor de bondscoach om je naam in de nationale selectie te zetten voor de interland met voetbaldwerg Andorra. Helaas niet voor Alexander Büttner.

De jonge Nederlandse linksback maakte een droomtransfer van Eredivisieclub Vitesse naar de Engelse recordkampioen Manchester United. Net nu vaste linksback Patrice Evra het wat minder lijkt te doen, lonkt een kans voor Büttner. Zijn debuut tegen Wigan Athletic maakte hij extra speciaal met een goal en een assist. Dit zijn echter geen punten voor Oranje-bondscoach Louis van Gaal. De bondscoach, die niet zo ruim zit qua linksbacks, kon voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië nog geen beroep doen op PSV'ers Jetro Willems en Erik Pieters, waardoor Van Gaal niet veel te kiezen heeft. Alexander Büttneris desondanks nooit in beeld geweest, aldus Van Gaal in gesprek met De Telegraaf.

Büttner traint dagelijks met de beste spelers ter wereld. "Maar een wedstrijdje en een doelpuntje bij Manchester United zijn niet voldoende voor een uitverkiezing voor Oranje. Hij speelt gewoon te weinig", benadrukte Van Gaal, die Bruno Martins Indi van Feyenoord linksback laat spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties