Lonen Hulk en Witsel blijft probleem

Koen Schaaphok
| 10 reacties
Lonen Hulk en Witsel blijft probleem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het blijft hommeles bij Zenit Sint-Petersburg. Oorzaak? Nog steeds de lonen van de Braziliaanse superster Hulk en Rode Duivel Axel Witsel. Zoals het er nu naar uit ziet, mag Anderlecht zich verwachten aan een verdeelde tegenstander in de Champions League.

Tijdens de voorbije transferperiode haalde de Russische kampioen Axel Witsel van Benfica (40 miljoen) en Hulk van Porto (50 miljoen). Dat ging goed voor een tijd maar toen uitten clubiconen Denisov en Kerzhakov hun mening dat de nieuwelingen te veel verdienen. Na zijn kritiek zit aanvoerder Denisov nog altijd in de B-kern en vallen de resultaten wat tegen, weet Het Nieuwsblad.

"Messi en Iniesta"

Zenit-aanvoerder Igor Denisov sprak na de transfers harde taal. “Het zijn verdorie Messi en Iniesta niet, hé. Het zijn Hulk en Witsel. Zenit beschikt over uitstekende spelers die al evenveel bewezen hebben als de nieuwkomers. Aan hen heeft de club te danken dat ze staat waar ze nu staat maar ze verdienen minder dan de buitenlanders. Daar slaap ik slecht van”, aldus Denisov, die steun kreeg van zijn Russische ploegmaats maar daarna naar de B-kern verwezen werd.

Verziekte sfeer

Ook het bestuur liet van zich horen in de media, tegen Denisov dan nog wel. ‘Denisov brengt zijn reputatie ernstige schade aan’, aldus Zenit -directeur Aleksey Mitrofanov. ‘Hij vraagt meer geld, maar is nu al één van de best betaalde spelers. Axel Witsel verdient zelfs minder dan Denisov”, klonk het verrassend.

Sportief gezien hebben de interne strubbelingen eveneens hun invloed. Sinds de problemen begonnen is Zenit in de competitie naar de vierde plaats gezakt op vijf punten van leider Anzhi. In de Champions League staan de Russen met 0 op 6 laatste. Het ideale moment voor Anderlecht om te stunten en het coëfficiënt voor België nog wat op te krikken dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties