Interview Vandiepenbeeck: "Periodetitel prioriteit op verloving"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vandiepenbeeck: "Periodetitel prioriteit op verloving"
Foto: © SC

Het werd een mooie zondagnamiddag voor Vincent Vandiepenbeeck. De momenteel geblesseerde middenvelder van Woluwe zag zijn ploegmaats de eerste periodetitel binnenhalen en vroeg na de wedstrijd zijn vriendin ten huwelijk op het veld.

Gisteren haalde Woluwe op het veld van Heist de eerste periodetitel binnen, de eerste stap naar eerste klasse. Hoe heb je die wedstrijd vanuit de tribune beleefd?

"Woluwe was heel de wedstrijd dominant, na tien minuten stond het al 0-2 voor ons. Daarna volgt nog in de eerste helft de 0-3. In de tweede helft konden we de match gewoon uitspelen. Het was niet nodig om nog drie goals te proberen maken. Met 0-3 winnen was voldoende en de periodetitel was binnen. We zitten nu zeker in de eindronde maar we gaan niet op onze lauweren rusten. Met deze spelersgroep gaan we soieso elke week voor de winst. De rest van het seizoen zo maar half-half aanpakken omdat we toch al in die eindronde zitten, dat ligt ons niet."

Je moest helaas geblesseerd toekijken, welke blessure heb je precies?

"Een hele rare. Ik heb een scheur van zes centimeter in de schuine buikspier. In het begin had ik gewoon wat last op training maar echt erg was het niet. Ik kwam ook pas terug uit blessure en wou gewoon doortrainen. Na een tijdje ging ik toch langs bij de dokter. Hij zei me direct te stoppen met trainen. Als die spier helemaal afscheurd loop je het risico dat je darmen zich verplaatsen. Normaal gezien zou die blessure snel moeten genezen. Die spier wordt minder belast dan een spier in je benen."

Na de overwinning vroeg je je vriendin ten huwelijk op het veld. Was dat al lang gepland?

"We hadden al even besloten dat we wilden trouwen. Ik heb pas donderdag na een gesprek met wat ploegmaats beslist om zondag de aanzoek te doen, als we de periodetitel zouden binnenhalen. Ik ben dan het nodige materiaal gaan kopen en heb op de tribune zitten duimen voor de overwinning. Aurélie was echt verrast. Ik vind ook dat de mooiste momenten in het leven de spontane, verrassende momenten zijn."

Wat heb je 's avonds het meeste gevierd, de periodetitel of je verloving?

"De periodetitel had voor mij prioriteit. Ik had nog mooie momenten genoeg om mijn aanzoek te doen, maar ik ben blij dat het zondag kon gebeuren. Met de ploeg zijn we achteraf iets gaan eten en enkelen zijn ook uitgegaan. Zo zal het maandagavond ook gaan, de sponsor heeft ons officieel uitgenodigd voor een diner. We hebben ook dinsdag vrijaf gekregen dus ik denk dat sommigen iets meer zullen drinken. Dat is normaal en deze groep verdient dat ook, we hebben er hard voor gewerkt. Vanaf woensdag draaien we de knop om naar de wedstrijd van dit weekend, tegen Mouscron Péruwelz."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties