Been: "Vanhaezebrouck is blijkbaar ook scheidsrechter"

Robby Morren
Robby Morren
| 27 reacties
Been: "Vanhaezebrouck is blijkbaar ook scheidsrechter"
Foto: © SC

Steeven Joseph-Monrose wordt niet vervolgd voor zijn elleboog in het gezicht van Brecht Dejaegere. Volgens zijn coach is dat niet meer dan logisch. Mario Been haalde overigens uit naar zijn collega Vanhaezebrouck die vond dat Monrose rood had moeten krijgen.

“Het is heel fijn dat Monrose niet vervolgd wordt, maar dat is ook terecht. Ik heb met verbazing naar Hein (Vanhaezebrouck nvdr) zitten luisteren op maandag in Extra Time. Hij is blijkbaar ook scheidsrechter. Wij moeten ons als coach bezig houden met het voetbal en niet met dingen die mogelijk mislopen op het veld. Daar is de scheidsrechter voor en later de bond", zo vindt de Nederlandse oefenmeester.

“Als Hein eerst zegt dat Monrose het niet met opzet doet maar hij er later wel een rode kaart voor wil, dan begrijp ik de formulering niet zo goed. Je moet niet zeggen dat hij het niet expres deed maar dat het wel fijn zou zijn als hij van het veld werd gestuurd.”

Geen opzet
“Als je goed kijkt, zie je dat Steeven het niet met opzet deed. Dani Fernandez werd ook twee keer geraakt maar daar zat geen bloed op zijn gezicht. Dat is een schrikmoment voor iedereen bij Kortrijk, dat kan ik me goed voorstellen. Als het expres gebeurt, ben ik de eerste om te zeggen dat er een schorsing van een viertal wedstrijden moet komen want dat hoort niet op een voetbalveld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties